• 100 g volkoren penne pasta
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 focaccia
  • 2 handperen
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 kropsla
  • 125 g walnoten
  • 150 g gorgonzola
  • 125 g rucola

 Dressing

 

  • 4 el honing
  • 2 el grove mosterd
  • 100 ml olijfolie vergine
  • 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper

 

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta door een zeef en spoel koud.

Focaccia

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snijd de knoflook fijn en strooi over de focaccia. Besmeer de focaccia met olijfolie en bak het brood circa 8 minuten in de oven.

Dressing

Meng in een kom de honing, mosterd, olijfolie en sap van de citroen en breng op smaak met zout en peper.

Salade

Schil en snijd de peer in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in repen. Halveer de cherrytomaten. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de sla. Meng de kropsla met een scheutje dressing, rucola, pasta, cherrytomaten en de peer. Brokkel de gorgonzola eroverheen en verdeel de walnoten over de salade.

 

Serveer de salade met de focaccia en de resterende dressing.

 

https://www.24kitchen.nl/recepten/toscaanse-maaltijdsalade#bereidingswijze