AD 2018

  1. Verspil zo min mogelijk voedsel, door op maat te kopen en te koken.
  2. Eet minder rood en bewerkt vlees. Neem in plaats daarvan peulvruchten, ongezouten noten en een keer duurzame vis.
  3. Neem niet meer zuivel dan je nodig hebt.
  4. Eet niet meer dan je nodig hebt. Laat vooral producten van buiten de Schijf van vijf staan, zoals snacks.
  5. Drink zo min mogelijk suikerhoudende dranken en alcohol en kies voor kraanwater, thee en/of koffie.
  6. Eet voldoende volkoren graanproducten, groente en fruit.
  7. Kies milieuvriendelijke groente- en fruitsoorten door te letten op de herkomst en het seizoen.

 

Veel van de duurzamere keuzes zijn ook gezondere keuzes. In de ingevulde enquêtes op de AD kwamen de volgende ideeën naar voren:

  • minder vlees eten
  • vaker op de fiets, ook voor uitjes en vakantie, bijvoorbeeld "vrienden op de fiets"
  • vaker met openbaar vervoer
  • bewust nadenken bij en over nieuwe aankopen
  • energie besparen
  • tijdens wandelen, lopen afval uit de natuur opruimen ("plogging" red.)

Ik zou zeggen: "doen!"

Friesland Campina denkt er zo over

23 september 2017   Agrarische Dagen Franeker Prijswinnaar

23 september 2017   Agrarische Dagen Franeker