Peterselie-eieren ( van Culinair.net)
Soort gerecht: Amuses en snacks
Aantal Personen: 8
Bereidingstijd: 10 minuten
Keuken: Europees
Ingredienten:
12 eieren
1 bosje peterselie
150 g verse kruidenkaas
3 el crème fraiche
mespuntje kerriepoeder
2 sjalotjes
24 kappertjes
4 augurkjes
zout
cayennepeper
Voorbereiding:
De eiervulling kan een dag tevoren worden gemaakt. Kook de eieren 10 minuten en laat ze onder de koude kraan schrikken. Pellen en halveren, de eierdooiers er uithalen. De peterselieblaadjes van de stelen halen en fijnhakken. Meng de eierdooiers met de verse kruidenkaas, kerriepoeder en crème fraîche. Snipper de ui. Spoel de kappertjes in een zeef af met koud water. Hak de augurkjes fijn. Roer de ui en de gehakte augurk door de eidooiermassa. Breng op smaak met zout en (cayenne) peper. Zet koel weg tot gebruik. Laat voor verwerking op kamertemperatuur komen.
Bereiding:
Maak de platte kant van de eiwithelften vochtig met water en haal ze door de peterselie. Doe de eimassa over in een spuitzak en vul de eiwithelften hiermee.
Garneren:
Garneren met de kappertjes. Lekker met geroosterd volkorenbrood