eten en drinken · 16. mei 2024
Zo langzamerhand weet iedereen dat suiker slecht voor je is. Maar het zit in heel veel voedingsmiddelen. Hoe kom je er van af, of kun je in ieder geval wat minderen? Het Diabetesfonds doet een poging om je hiermee te helpen. Door de suikerchallenge. Doe jij ook mee? Klik op: De Nationale Suiker Challenge (diabetesfonds.nl)
eten en drinken · 24. oktober 2022
Voordeel van het hygiënebeleid rondom Corona, niet alleen minder kno-infecties, maar ook minder buikgriep. Dit blijkt uit vergelijkend onderzoek met het daaropvolgende jaar 2021. (zie link) Meer voedselinfecties in 2021 • Nieuws voor diëtisten (nieuwsvoordietisten.nl) Want wat is eigenlijk buikgriep? Het is een infectie van het slijmvlies in maag en darmen, veroorzaakt door een virus (meestal het Norovirus). Het uit zich meestal door diarree, verder mogelijk misselijk, buikpijn en...
eten en drinken · 16. januari 2021
Uit minigids van MLD-stichting: Vezels spelen een sleutelrol in het gezond houden van je spijsvertering. Vezelrijke voeding kan spijsverteringsklachten helpen te voorkomen en verminderen. Zo bevorderen vezels de stoelgang en helpen ze obstipatie te verminderen. Ook dragen vezels bij aan het verminderen van het risico op darmkanker. Voeding die rijk is aan vezels, geeft daarnaast een langdurig verzadigd gevoel en voorkomt daarmee dat je snel na het eten weer trek krijgt. Wat zijn vezels? Vezels...
eten en drinken · 01. juli 2020
Coronakilo's
door minder bewegen, meer zitten en misschien meer vervelen, meer eten , niet zo veel discipline en vul zelf maar in... Meer overgewicht toen vanaf 15 maart 2020 de intelligente lockdown in Nederland zijn intrede deed.
eten en drinken · 23. oktober 2017
Over de aardappel. Nadat ik bij mijn broer, hij is akkerbouwer, in Duitsland ben geweest heb ik het idee gekregen wat over de aardappel te vertellen.. En nu zul je denken, dan ben je vast gauw uitgepraat, je kan hem koken, (roer)bakken, poffen, stampen en pureren. O ja en ze zijn er in 2 kleuren geel en rood. En er is een schilderij over gemaakt, de aardappeleters, van: van Gogh.Lees verder... Toch is er nog veeeeel meer te vertellen over deze plant die oorspronkelijk in Peru, Chili en de Andes...
eten en drinken · 13. oktober 2017
Het valt me op dat er meer biologische groenten bij groenteboer en in de supermarkten komen. En daarmee komt er veel meer variatie, niet alleen in soorten groenten en fruit, maar ook in de verschillende vormen. Zo kun je steeds vaker ook kromme komkommers tegenkomen. De appels zien er niet altijd meer even glad en gelijkvormig uit. De wortelen zijn ook wel eens een beetje krom, om er maar eens een paar voorbeelden te noemen. Het lijkt wel of het weer meer geaccepteerd wordt. En waarom ook niet,...