Het valt me op dat er meer biologische groenten bij groenteboer en in de supermarkten komen. En daarmee komt er veel meer variatie, niet alleen in soorten groenten en fruit, maar ook in de verschillende vormen. Zo kun je steeds vaker ook kromme komkommers tegenkomen. De appels zien er niet altijd meer even glad en gelijkvormig uit. De wortelen zijn ook wel eens een beetje krom, om er maar eens een paar voorbeelden te noemen. Het lijkt wel of het weer meer geaccepteerd wordt. En waarom ook niet, het is toch mooi dat de natuur weer zijn gang mag gaan? Wij zijn toch ook niet allemaal precies gelijk? Ook een siamese kiwi smaakt als een kiwi, eigenlijk veel lekkerder, want niet alleen zijn het er twee, maar biologisch heeft toch wel vaak net ietsje meer smaak.
Deze week haalde ik 2 pompoenen met hagelschade bij een bekende supermarktketen. Ze hadden voor deze groenten een speciale actie op touw gezet. Een geslaagde actie, begreep ik van het winkelmeisje. Je moest je online opgeven voor zo'n pompoen. Ik haalde ze op en vond ze er prima uitzien. En belangrijker nog, ze smaken heerlijk.
Gister heb ik een deel verwerkt in een omelet en vandaag in de oven met een ui en wat olijfolie, op advies van Jamie Olliver. Gegeten met (in zelfgemaakte groentenbouillon gekookte) bulgur, mmmmmmmmmm